Новак Джокович  спечели своя осми финал на Откритото първенство на

...
Новак Джокович  спечели своя осми финал на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Джокович обърна Тийм за осма титла на Australian Open

Новак Джокович   завоюва своя осми край на Откритото състезание на Австралия. Сърбинът победи австриеца Доминик Тийм с 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4. Това е осма купа за Джокович на Australian Open, както и 18-а от Големия шлем. За Тийм това бе първи край в Австралия. Освен това Джокович от понеделник ще бъде под номер 1 в международната класация, измествайки Рафаел Надал.
Джокович стартира безапелационно срещата и бързо проби своя противник, който сподели несигурност в първите геймове. Австриецът съумя да върне пробива, само че при 5:4 позволи още веднъж да бъде продънен, с цел да загуби сета. Във втората част Тийм доста усъвършенства играта си и стартира да играе все по-агресивно. Двамата още веднъж си размениха три пробива, само че този път в интерес на австриеца, който завоюва сета справедливо след по-добра игра на корта.
В третия сет Тийм продължи да диктува събитията в Мелбърн и съумя да поведе с 0:4 след два бързи пробива. До края Джокович съумя да усъвършенства играта си, само че това не бе задоволително, с цел да обърне развоя на сета. Подобрението в играта на сърбина даде резултат в четвъртата част, когато за пръв път не се стигна до ранен пробив. При 4:3 Джокович съумя да пробие своя противник, а по-късно завоюва сервис гейма си на нула. В петия сет един пробив бе изцяло задоволителен, с цел да може Джокович да стигне до успеха.
Повече детайлности вижте в Sportlive.bg .
ПРЕДИ ДВУБОЯ
Джокович държи върха за най-вече титли от Australian Open - 7 на брой. Ако сърбинът успее да завоюва осма купа от шампионата в Мелбърн, той ще се завърне и на върха в международната класация, която сега се оглавява от Рафаел Надал.
Доминик Тийм към момента няма купа от Големия шлем, само че е достигал до два финала - и двата на " Ролан Гарос ". Австриецът се добра до борбата за трофея след победи над Рафаел Надал на 1/4-финалите и Александър Зверев на полуфиналите. Джокович пък си прокара път към финала след победа над Роджър Федерер на 1/2-финалите.
Двубоят Новак Джокович - Доминик Тийм може да наблюдавате НА ЖИВО в SportLive.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР